Inicio Noticias Afeccionados AFECCIONADOS: AS PONTES "B", 1 - NUMANCIA, 2.

AFECCIONADOS: AS PONTES "B", 1 - NUMANCIA, 2.

OS DE ARES SACAN PETRÓLEO DA LAMEIRA DO POBOADO.

Partido condicionado polo estado dun terreo de xogo bastante encharcado e con pozas de auga e barro, sobre todo no que á parte central do campo se refire, e que dificultou sobremaneira a circulación do balón.

As Pontes 27 de xaneiro de 2013.

ALIÑACIONS

AS PONTES “B”: Nillo. Palas. Nando (Fermín 62´), Cristian, Carlos, Alex (Moya 55´), Ferreiro, Vicente (Hugo 85´), Marcos (Vila 55´), Puas e Borja.

NUMANCIA: Carlos, Martín, Alexmarti, Antón, Costa (Jauma 65´), Teti, Manu (Pita 65´), Bule, Javi (Álvaro 83´), Javi Enrique (Juanlu 87´) e Dudi.

COLEXIADO: Alberto Martínez Miguez. Mostroulle cartolina amarela a Borja do As Pontes e a Bule do Numancia.

GOLES:

0 – 1: Javi (min. 5).

1 – 1: Vila (min. 70).

1 – 2: Alexmarti (min. 81).

A auga caída ao longo das dúas últimas semanas, e na mesma mañá do partido, propiciaron que o terreo de xogo estivese brando e con charcos e lama en moitas partes deste, situación que se foi agravando á medida que trascorría o partido. As condicións que presentaba o terreo de xogo propiciaron algúns esvaróns e moitos erros nos pases e control do balón, posto que os xogadores non podían saber que é o que faría éste, se correría ou pola contra quedaría morto e pegado ao chan. Por iso a tónica xeral do partido foi o patadón e as xogadas en longo ante a imposibilidade de poder xogar a pelota con certo criterio.

Comezaba o choque cos ponteses decididos a impoñer un forte ritmo ao partido a pesar do pouco propicio estado do terreo de xogo. Nos minutos iniciais con balóns en longo e buscando as costas do rival chegaría a primeira ocasión clara do partido. Despois dunha internada por banda dereita con centro ao bordo da área, Marcos a baixa, xuta forte e seco e Carlos responde cunha sensacional parada enviado a córner. Da xogada posterior ao saque de esquina local chegaría o primeiro tanto do Numancia, saque en longo de Carlos que pon o balón na frontal da área pontesa, Javi conségueo, desfaise do seu marcador e superar por alto a saída de Nillo (0 - 1).

Durante os seguintes vinte minutos o partido non tivo dono, moito centrocampismo e poucas chegadas claras á área, destacando no minuto quince un disparo ao primeiro pau de Marcos que Carlos rexeita a córner. Para os de Ares a oportunidade teríaa Alexmarti ao rematar frouxo e ao corpo de Nillo unha falta botada por Javi Enrique. Á media hora de xogo foi o propio Javi Enrique o que saca o balón baixo os paus numantinos despois dun remate de cabeza de Borja. Era o equipo pontes o que imprimía ritmo ao partido ante un Numancia que optaba polas xogadas á contra e fútbol directo buscando as costas do rival. Nunha desas xogadas Manu tería un man a man con Nillo pero o dianteiro aresán marróu a ocasión. Esta foi a tónica xeral ata o remate do primeiro acto ao que se chegou con 0 - 1 a favor dos de Ares.

Na segunda metade o equipo pontes saíu decidido a polo partido imprimindo unha forte presión e un forte ritmo ao xogo que rematou por encerrar os de Ares no seu campo. O Numancia non reaccionaba, non daba entrado no partido e daba moitas concesións no medio do campo, defendendo o resultado e renunciando prácticamente ao ataque. Pero non sen pasar algúns apuros sobre todo nos minutos iniciais nos que os locais dispuxeron de boas ocasións para empatar. Con estas premisas e dunha xogada a balón parado chegaría o tan ansiado e buscado empate local cando corría o minuto setenta. Libre directo na frontal da área que executa Vila, o balón toca na barreira, desvíase, e engana a Carlos que nada pode facer por evitar que entre na portaría.

De estos intres ao final vimos un novo partido. O gol espertou os de Ares e a comodidade coa que se sentiu o Ás Pontes xa non foi tan clara e evidente como na primeira media hora. Viuse un partido máis igualado, de poder a poder, e cun Numancia en alza que deu un par de sustos antes do segundo gol. Este chegaría no minuto oitenta en un saque de falta lateral de Javi Enrique que colga ao segundo pau por onde entra Alexmarti para remachar ao fondo da rede. Este gol deu máis ás aos de Ares que buscaron con máis aínco o gol que matara definitivamente o partido ante un Ás Pontes que non renunciou ao empate.

Os últimos dez minutos foi un ir e vir. Os balóns en longo e as xogadas a balón parado foron as opcións máis buscadas por ambas as dúas partes. De todas elas a máis clara foi para os de Ares, precedida dun saque de esquina que Dudi envía ao longueiro. Minutos finais de incerteza, cos nervios de xogadores e respectable a flor de pel, pero finalmente os tres puntos viaxaron para Ares.

Non queda máis que felicitar aos compoñentes dos dous equipos polo derroche físico que tiveron que facer loitando contra si mesmos e contra o estado do terreo de xogo.