Inicio Noticias Xuvenís XUVENIS. NUMANCIA, 1 - G. DE MUGARDOS, 4.

XUVENIS. NUMANCIA, 1 - G. DE MUGARDOS, 4.

ADR Numancia de Ares. Xuvenís 2010-2011. Numancia 1 - G. Mugardos 4. Prados Vellos.¡¡¡ESPECTÁCULO BOCHORNOSO!!!
Partido que non chegou o seu tempo regulamentario, o colexiado asubio o pitido final no minuto 67 do encontro. No césped un equipo de fútbol 7 – fronte un de fútbol 11.

Prados Vellos 5 de marzo do 2011.

ALINIACIÓNS:
NUMANCIA: Mirlo (Tito 46´), Jony (Coco 46´), Dani, Álvaro, Amenedo, Moabe (Juan 52´), Iván, Juanra (Ángel 49´), Pablo, Manu e Brayan.

G. MUGARDOS: Rubén, Adán, Irby, Jakue (Hugo 52´), Adrián, Joaquín, Javi (Da Silva 65´), Ángel, Jorge, Alex Pita e Diego (Dani 46´).

GOLES: Iván no Numancia / Jorge (2), Javi e Alex Pita no G. Mugardos.

COLEXIADO: D. Brais Ferreiro Vérez (Delegación de Ferrol) Amonestou a Juanra no Numancia e a Javi no G. Mugardos. Expulsou a Pablo, Manu, Dani, Xelo (adestrador) e Tito no Numancia.

Vixésimo sexta xornada da Liga Xuvenil Local que nos deparou un derby que non poido chegar ó seu remate e que foi presenciado en Prados Vellos por 200 espectadores de ambos conxuntos.

Tarde con nubes e claros en Prados Vellos, a temperatura algo fresca, combatíase co bo ambiente que había nas instalacións. Todos estábamos preparados un bo partido entre “amigos”, un Numancia – G. Mugardos que se prevía intenso e igualado, pero... onde non se contaba con outro tipo de factores que desnivelaron considerablemente a balanza.

Comezou o partido cunha xogada clave para o desenvolvemento do mesmo. No minuto 4, Pablo para un balón co brazo na líña de gol. Penalty, expulsión e gol do G. Mugardos. 0 - 1 no minuto 4 e os locais con 10, mal pintaban ás cousas para o noso Numancia. Pero ahí xurdiu o espíritu numantino, e cun home menos o Numancia dominaba o encontro e tiña opcións para empatar, resaltando unha falta ben lanzada por Iván cunha boa parada do porteiro Rubén. Así ata ós 30 minutos de xogo onde un regalo numantino aproveitaríao o Mugardos para facer o 0 - 2. No minuto 36, produciuse a xogada clave do partido. O colexiado expulsa o numantino Manu de maneira rigurosa e inxusta tras ver o segundo cartón amarelo. Dúas faltas, dous cartóns amarelos. Demasiado excesivo. Esa expulsión desencadeou unha serie de protestas de varios xogadores numantinos, nas que para colmo, Dani tamén sería víctima da locura arbitral do momento e resultaría tamén expulsado nese mesmo intre. ¡¡¡Vaia panorama¡¡¡. No minuto 36 o Numancia quedábase con 8 xogadores sen prácticamente dar unha mala patada no encontro. ¡¡¡Cousas do fútbol, e dos árbitros¡¡¡ O equipo de Ares calmouse e aguantou o tipo ata o descanso.

No tempo de lecer, denunciar un incidente que deixou constancia da escasa educación dalgún siareiro e do propio colexiado. ¡¡¡Ver para creer¡¡¡ Afortunadamente, a cousa non pasou a maiores¡¡¡

Na segunda metade, intentaron os de Ares plantar cara ós visitantes con 8 xogadores. Pero hoxe ó Numancia xuvenil se monta un circo crecíanlle os ananos. Xogada de ataque mugardés, un xogador visitante lanza o balón por enriba de Tito, o porteiro numantino toca o balón coa man fora da área, falta e xusta expulsión. O Numancia con 7 xogadores no minuto 48, ¿podía pasarnos algo mais? Parece ser que si. Pero antes do desenlace do partido, houbo tempo para que ó fútbol tivera a mellor cara para ó Numancia. Un equipo de fútbol 7 foi capaz de meterle un gol a un equipo de fútbol 11 nun campo de fútbol 11. Si, si, ¡¡¡tal e como o lédes¡¡¡ O Numancia con 7 xogadores foi quen de recurtar distancias no marcador, 1 - 2 no minuto 52. E no minuto 54, Amenedo tivo unha ocasión que un xogador mugardés sacou na mesma líña de gol. ¡¡¡Cantábase o empate para o equipo de fútbol 7¡¡¡ Non poido ser. Finalmente o equipo de fútbol 11 impuxo a lóxica, aproveitou a súa superioridade numérica e física no campo e conseguiu deixar o marcador no 1 - 4 coñecido no minuto 67. Nese minuto, ó Numancia, como os gatos, perdeu a sú última vida. Iván, despois de tanto esforzo sufriu un tirón na súa perna, e non poido continuar. Fagamos contas, 4 expulsados + 1 lesionado = 5. Polo tanto, 11 – 5 = 6. Soamente quedaban 6 xogadores numantinos no campo, cando o mínimo permitido son 7, e non había mais cambios disponibles. Polo tanto no minuto 67, o colexiado sácabase o partido de enriba suspendendo o mesmo amparado polo regulamento, co resultado coñecido de Numancia 1 - Galicia de Mugardos 4.

En definitiva, sobran comentarios. Unha serie de sucesos, unha sorte que hoxe non estivo co Numancia. Digamos que a sorte e outros factores hoxe non acompañaron. Non imos facer sangue, ¡¡¡cada un coa sua conciencia¡¡¡ A nós, tócanos seguir traballando e aprendendo dos erros disciplinarios e deportivos. ¡¡¡Sempre hai que ter cabeza¡¡¡

Agora pronto temos un desquite. Este luns as 16:30 en Prados Vellos o Numancia xuvenil recibe a SD O Val. Un partido clave para os dous equipos se queren ter opcións de acabar a Liga nunha posición mais digna da que se atopan actualmente. Esperemos que neste partido ó Numancia teña a sorte que hoxe non lle acompañou.

¡¡¡Todos cos xuvenís este luns de Carnaval, as 16:30 en Prados Vellos¡¡¡